EU

TEEMAT

Lähdin eurovaaliehdokkaaksi puolustamaan ja ajamaan seuraavia asioita, jotka ovat mielestäni edelleen erityisen tärkeitä Suomelle ja EU:lle. Tutustu tarkemmin koko ohjelmaani.

 

EU on rauhan ja vapauden unioni – Suomi tarvitsee EU:ta

Ei unohdeta perusasioita. EU on tuonut rauhan Eurooppaan. EU on ihmisoikeuksien ja vapauden unioni. Näitä ihmisoikeuksia ja vapauksia pitää nyt puolustaa ääriliikkeiden ahdasmielisyyttä vastaan.

Suomi on pieni maa, yksin se olisi heittopussi maailmanpolitiikan tuulissa. Eikä yksikään EU-maa ole oikeasti iso maa maailman mittakaavassa. Vain yhdessä ja yhtenäisenä EU:lla on neuvotteluvaltaa 8 miljardin ihmisen planeetallamme. Lue lisää.

 

Metsien kestävän käytön puolesta

EU:lla ei ole yhteistä metsäpolitiikkaa. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö EU vaikuttaisi Suomen metsien hoitoon ja käyttöön. Päinvastoin, vaikutuksia on vain vaikeampi nähdä, koska ne tulevat keittiön kautta mm. ilmasto-, energia-, ympäristö-, kehitysyhteistyö- ja kauppapolitiikasta.

Edessä on periaatteellisia päätöksiä siitä, miten metsiä käytetään tärkeässä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Haluan valjastaa tietoni ja osaamiseni päätöksiin säädöksistä, jotka vaikuttavat Suomen metsäklusterin ja yli 600 000 suomalaisen metsänomistajan asemaan. Sanalla sanoen jokaisen suomalaisen perheen hyvinvointiin. Lue lisää.

 

Ilmastonmuutosta vastaan – there is no planet B

Tarvitaan Pariisin sopimusta tiukemmat kansainväliset sopimukset – EU:n tulee olla uskottava, vaativa neuvottelija. EU:n pitää hoitaa kotipesänsä, mutta ilmastonmuutos voidaan pysäyttää vain koko maailman toimilla. Suomi tarvitsee meppejä, jotka ymmärtävät EU:n ilmastopolitiikan logiikan, historian ja mahdollisuudet. Olin töissä Euroopan komissiossa yksikössä, joka vastasi kansainvälisestä ilmastopolitiikasta. Sittemmin yksikön perinnöstä kasvoi kokonainen pääosasto DG CLIMA, EU:n ilmastopolitiikka sekä Pariisin kansainvälinen ilmastosopimus. Määrätietoista työtä tulee jatkaa. Lastemme takia. Lue lisää.

 

Vientivetoinen Suomi – aktiivisen kauppapolitiikan ja sisämarkkinoiden kehittämisen puolesta 

Suomi elää viennistä, siksi kauppapolitiikalla on meille erityisesti väliä. Se voi tuoda tai viedä työtä. Kauppapolitiikasta päätetään EU-tasolla. EU:lla on meneillään neuvottelut yli 20 maan kanssa. Olen toiminut lähes 30 vuotta kauppapolitiikan parissa eri puolilla pöytää. INTA eli kansainvälisen kaupan valiokunta on yksi niistä Euroopan parlamentin valiokunnista, joihin haluan tuoda asiantuntemukseni. Lue lisää.

 

Sisämarkkinat ovat menestystarina, mutta eivät valmiit. Digitalisaatio pitää leipoa niihin sisään. EU ei saa jäädä jälkeen digitalisaation hyödyntämisessä. Kansalaisen näkökulmasta digitalisaatio tulee tehdä turvallisemmaksi – nyt hyväksymme päivittäin monikymmensivuisia käyttöehtoja lukematta ja ymmärtämättä, mitä hyväksymme. Jatketaan työtä helpomman ja turvallisemman EU:n puolesta – sisämarkkinoiden puolesta. Lue lisää.

 

Ei enää koskaan yksin – EU:lle yhteinen puolustus

EU:n yhteistä puolustusta pitää rakentaa. Puolustus, joka on varautunut myös hybridisodankäyntiin. Suomi tarvitsee tosi paikan tullen leveämmät hartiat. Natoon Suomen olisi pitänyt liittyä ajat sitten. Mutta Euroopan pitää ottaa kohtalo myös omiin käsiinsä eikä sysätä vastuuta USA:lle. Molemmat vanhempani olivat nuoruudessaan rintamalla. Älköön tämä koidu enää koskaan nuorten kohtaloksi. Kynnyksen edes ajatella hyökkäystä EU-maahan tulee olla ylitsepääsemättömän korkea. Ei koskaan enää yksin! Lue lisää.