MISTÄ TULEN

Olen helsinkiläinen yhteiskunnallisten asioiden ja kestävän kehityksen ammattilainen. Asun Lauttasaaressa toista kertaa elämässäni. Olen asunut myös Taka-Töölössä ja Töölön torin kulmilla. Lauttasaareen muutin viimeeksi Espoosta, edellisellä kertaa Brysselistä. Minulle Helsinki ei ole vain Helsinki ahtaasti rajojensa sisällä vaan koko metropolialue.

Politiikan rajapinnassa olen toiminut koko työelämäni. Leipälajini on EU-asiat, minkä takia olin Kokoomuksen ehdokkaana eurovaaleissa 2019. Ammatikseni olen valmistellut EU-politiikkaa Euroopan komissiossa Brysselissä sekä valvonut 170 direktiivin toimeenpanoa. Olen tehnyt myös pitkän päivän metsäteollisuuden palveluksessa. Nykyään konsultoin EU-asioita sekä kestävää kehitystä ja tuon Suomeen maailmanluokan neuvottelutaidon koulutusta.

Juureni ovat Lappeenrannassa. Siellä vietin lapsuuteni ja kävin kouluni. Valtiotieteen maisteriksi opiskelin Helsingin yliopistossa pääaineena kansainvälinen talous. Tiedekunnalta jääneet ajat vietin Viipurilaisessa osakunnassa. Vappuna vedän päähäni tupsulakin. Fyysikko-DI:n opinnot jäivät tosin kesken, kun elämä vei.

Arvomaailmaltani olen liberaali. Kokoomuksen slogan #Saa tehdä vetoaa minuun. Lapsuudenkodin peruja on rakkaus Suomea kohtaan ja kunnioitus jokaista ihmistä kohtaan riippumatta siitä, mistä hän on lähtöisin.

Olen myös isä. Jäin leskeksi lasteni ollessa pieniä. Olen kasvattanut yksinhuoltajana kaksi tytärtä maailmalle. Heistä olen ylpeä.