MISTÄ TULEN

Olen helsinkiläinen yhteiskunnallisten asioiden ja kestävän kehityksen ammattilainen. Asun Lauttasaaressa, toista kertaa elämässäni. Olen asunut myös Taka-Töölössä ja Töölöntorin kulmilla. Lauttasaareen muutin viimeeksi Espoosta, edellisellä kertaa Brysselistä. Minulle Helsinki ei ole vain Helsinki ahtaasti rajojensa sisällä vaan koko metropolialue.

Arvomaailmaltani olen liberaali. Kokoomuksen slogan #Saa tehdä vetoaa minuun. Maailmassani vapauteen kuuluu kuitenkin aina vastuu. Lapsuudenkodin peruja on rakkaus Suomea kohtaan ja kunnioitus jokaista ihmistä kohtaan riippumatta siitä, mistä hän on lähtöisin. Oikeudenmukaisuus ja heikoimmista huolenpito ovat myös minulle tärkeitä.

Olen analyyttinen. Mielestäni päätöksenteon tulee perustua faktoihin sekä luonnonlakien ja taloudellisten realiteettien tunnustamiseen – ei toiveajatteluun ja katteettomiin lupauksiin. Uusille idoille tulee olla avoin, mutta samalla tulee muistaa, että uutuus ei automaattisesti tarkoita parempaa. Asiat asioina.

Olen toiminut politiikan rajapinnassa koko työelämäni. Leipälajini on EU-asiat, minkä takia olin Kokoomuksen ehdokkaana eurovaaleissa 2019. Ammatikseni olen mm. valmistellut EU-politiikkaa Euroopan komissiossa Brysselissä sekä valvonut 170 direktiivin toimeenpanoa. Olen tehnyt myös pitkän päivän metsäteollisuuden palveluksessa. Nykyään konsultoin EU-asioita sekä kestävää kehitystä ja välitän neuvottelutaidon koulutusta.

Juureni ovat Lappeenrannassa. Valtiotieteen maisteriksi opiskelin Helsingin yliopistossa pääaineena kansantalous. Tiedekunnalta jääneet ajat vietin Viipurilaisessa osakunnassa. Vappuna vedän päähäni tupsulakin. Fyysikko-DI:n opinnot jäivät tosin kesken, kun elämä vei.

Olen myös isä. Jäin leskeksi lasteni ollessa pieniä. Olen kasvattanut yksinhuoltajana kaksi tytärtä maailmalle. Heistä olen ylpeä.